image
Sursa foto: Profimedia

Florian Wirtz a ales dintre Real Madrid și Barcelona. Unde vrea să se transfere ”noul Messi”

Florian Wirtz (19 ani) este unul dintre cei mai promițători tineri jucători din fotbalul mondial.

Mijlocașul german a impresionat în tricoul celor de la Bayer Leverkusen, iar echipe de top din Europa, precum Real Madrid și Barcelona, au pus ochii pe el.

Revenit dintr-o accidentare gravă, Florian Wirtz a reușit două goluri și șase pase decisive în 13 partide, iar Leverkusen a anunțat că este gata să îl vândă doar în schimbul a 100 de milioane de euro.

Printre cele mai interesate echipe de serviciile germanului a fost Real Madrid. Însă, potrivit celor de la Defensa Central, ”Galacticii” au renunțat la varianta Florian Wirtz, deoarece acesta își dorește să ajungă la marea rivală.

Neamțul este încă de mic un fan al celor de la FC Barcelona, motiv pentru care și-ar dori să plece de la Leverkusen direct pe Camp Nou.

Florian Wirtz se află și pe radarul catalanilor, iar în vară s-ar putea realiza mutarea.

Xabi Alonso (41 de ani), antrenorul echipei Bayer Leverkusen, l-a comparat pe Florian Wirtz cu Leo Messi și a explicat de ce îl consideră un “jucător special”.

"Sunt jucători de fotbal buni și jucători speciali. Sunt și jucători care fac lucruri spectaculoase, dar care nu sunt și eficienți. De ce este Messi atât de bun? Pentru că știe cum și când să joace, chiar și cu pase simple.

Nu este întotdeauna vorba despre cea mai spectaculoasă mutare, ci de alegerea cea mai bună, cea mai deșteaptă. Florian știe să facă asta și de aceea e atât de bun", a spus antrenorul de la Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen a cedat mai mulți jucători ofensivi de clasă mondială în ultimii ani, precum Kai Havertz, Julian Brandt, Hakan Calhanoglu sau Heung-Min Son.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: