image
Sursa foto: jurnal.md

Flashmob în centrul capitalei: „Vreau o Europă acasă, care înseamnă democraţie, stat de drept şi administrare eficientă”

„Vreau o Europă acasă”. UE este un proiect de pace şi democraţie, care asigură drepturile cetăţenilor, care sancţionează toate ilegalităţile şi fărădelegile. Republica Moldova trebuie să implementeze de urgenţă Acordul de Asociere cu UE, care să asigure o justiţie europeană şi o guvernare corectă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui flashmob organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal-Democrat.

„Mâine sărbătorim Ziua Europei. Europa este, în primul rând, un proiect de pace şi democraţie. Pentru noi, UE este un model de dezvoltare a societăţii, a ţării. UE înseamnă respectarea drepturilor tuturor cetăţenilor, a libertăţilor noastre, înseamnă democraţie, înseamnă stat de drept, înseamnă oportunităţi, o administrare eficientă şi corectă. Din păcate, guvernarea PD-PSRM face tot posibilul ca să ne îndepărteze pe noi, ca să îndepărteze Republica Moldova de UE. Suntem aici ca să le transmitem un mesaj: ce înseamnă adevărate integrare europeană, ce înseamnă alegeri europene. Alegeri europene înseamnă alegeri corecte, legale, după un sistem care să permită oamenilor să voteze şi să-i aleagă pe cei care îi doresc. Alegeri europene înseamnă alegeri în baza listei corecte, nu cu nume inexistente”, a menţionat liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„De fiecare dată, când vorbim despre UE ne gândim ce înseamnă în tot acest timp pentru noi Europa. Din păcate, guvernările care s-au perindat au profanat integrarea europeană. Avem nevoia stringentă de implementarea Acordului de Asociere. Cum ar fi justiţia europeană. În primul rând ar fi un procuror independent, de factură europeană, integru şi profesionist, care va pune bazele unei reforme. O procuratură europeană ar fi o instituţie care nu tolerează şi sancţionează imixtiune politică, care investighează furtul miliardului, concesionarea Aeroportului şi alte ilegalităţi”, a declarat candidatul unic al forţelor antioligarhice la alegerile din capitală, Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

„Drepturile omului, democraţia sunt valorile supreme spre care noi tindem să ajungem. Pentru a le atinge, noi avem nevoie de o societate informată”, a menţionat deputatul Iurie Ţap.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: