image
Sursa foto: chisinau.md

Medicii Centrului Mamei și Copilului, IMPUȘI să semneze pentru Silvia Radu; „Ordinul directorului, toate întrebările la el”

Silvia Radu a depus în această după-amiază actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Cu puțin timp înainte de a merge la CEC, aceasta mulțumea pe facebook celor care „i-au acordat încrederea și au semnat pe listele de susținere”. Între timp, pe adresa redacției a parvenit o informație despre felul în care au fost colectate semnăturile pentru Silvia Radu.

Un medic de la Centrul Mamei și Copilului, care a solicitat anonimatul, ne-a spus că un angajat al departamentului Resurse Umane a colectat semnături în favoarea Silviei Radu de la toți angajații instituției.

„Astăzi, 18.04.2018, la Centrul Mamei și Copilului, director Sergiu Gladun, un anagajat al HR făcea turul tuturor angajaților, colectând semnături în susținerea Silviei Radu. De menționat e că listele erau precompletate cu numele, prenumele, seria și numărul buletinului, se punea doar data și semnătura angajatului. Semnau benevol, iar în cazul în care aveau întrebări, răspunsul HR-ului era „Ordinul directorului, toate întrebările la el”. Cu colectarea semnăturilor s-a mers absolut la toți angajații, începând cu infirmieră/portar și terminând cu doctorii. Angajata HR a colectat semnături în timpul orelor de muncă”, se spune în mesajul medicului care a dorit să-și păstreze anonimatul.

medic IMCmedic IMC

Contactată de Jurnal.md, purtătoarea de cuvânt a Institutului Mamei și Copilului, Natalia Lesnic, a declarat că „acest fapt nu a avut loc”.

Amintim că, acum câteva zile, jurnalistul Oleg Brega postase un video în care se vedea că oamenii trec indiferenți pe lângă corturile în care se colectau semnături pentru Silvia Radu. „Actuala primară-interimară, ajunsă în funcţie în condiţii incerte, asemănătoare cu un atac raider, anunţă că va candida independent la alegerile anticipăte din 20 mai, dar nu vedem cozi de semnatari la corturile ei nici măcar la kilometrul zero, peste drum de primărie. Oare cum va colecta ea cele 10 mii necesare pentru înregistrarea candidaturii?!”, se întreba jurnalistul.

Totodată, un reportaj Jurnal TV a scos la iveală că Partidul Democrat a pus umărul la colectarea semnăturilor pentru Silvia Radu, lucru confirmat chiar de persoanele implicate în proces. Silvia Radu anunța anterior că semnăturile de susținere a ei drept candidat independent pentru primăria capitalei vor fi adunate de către „oamenii dragi, care i-au fost alături și în campania electorala trecută”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: