image
Sursa foto: jurnal.md

Noi activități de pregătire în domeniul antitero și exploziv a angajaților Poliției de frontieră

Angajații Poliției de Fronteră încheie astăzi, 15 decembrie, un curs de instruire în domeniul antitero și exploziv. Pregătirile specializate au fost organizate în comun de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și formatorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău”.

În cadrul cursului au fost prezentate informații privind aspectele legale și practicile de asigurare a protecției antiteroriste, inclusiv modalităţile de a acţiona şi reacţiona în anumite împrejurări sau situaţii care pot apărea în Aeroport.

De asemenea, pregătirea polițiștilor de frontieră au inclus teme ce vizează procedeele de verificare și prelevare a probelor de pe bagajele lăsate fără supraveghere în incinta Aeroportului, capacitatea de reacție și acțiunile angajaților în caz de alarmă, etc.

La orele de curs au participat și angajații Inspectoratului General de Carabinieri care sunt detașați ca suport polițiștilor de frontieră în menținerea regimului în Aeroportul Internațional Chișinău.

În următoarele săptămâni, nemijlocit la linia de control și securitate va fi desfășurată partea practică, cu antrenarea participanților în diferite studii de caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: