image
Sursa foto: Getty Images

Low a anunțat noua strategie a Germaniei, după umilința de la Mondial

Selecţionerul naţionalei Germaniei, Joachim Low, a recunoscut miercuri că a existat o formă de aroganţă în dorinţa sa ca Mannschaft să practice un joc perfect la Mondialul din Rusia, ceea ce a dus în final la eliminarea echipei încă din faza grupelor, scrie AFP.

După titlul mondial din 2014, "am devenit tot mai mult o echipă de posesie a mingii şi de dominare totală", a explicat Low. "A fost indispensabil fiindcă adversarii noştri jucau din ce în ce mai repliaţi şi se temeau tot mai mult de contraatacurile noastre. Timp de patru ani noi am făcut foarte bine asta", a adăugat el.

"Am vrut să îmbunătăţesc şi mai mult asta, să ating perfecţiunea. Atunci am fost aproape arogant", a recunoscut miercuri tehnicianul, la Munchen, într-o conferinţă de presă de două ore, consacrată în mare parte analizei eşecului din Rusia, cu mai mult de o săptămână înaintea meciului cu Franţa din Liga Naţiunilor.

"În niciun caz nu trebuie să renunţăm la viziunea noastră de joc, o viziune ofensivă, dar trebuie găsit un echilibru", a spus selecţionerul, confirmat în funcţie după dezastrul din Rusia.

"La Mondial, am riscat prea mult", dorind ca echipa să joace un fotbal rafinat şi sclipitor încă din grupe. "Asta a fost o mare greşeală, fiindcă încă din faza grupelor meciurile au fost de fapt meciuri eliminatorii", a afirmat tehnicianul. Pe viitor, "va trebui să ne adaptăm stilul şi să devenim mai flexibili, mai supli, ca să nu mai riscăm atât".

De asemenea, Low a recunoscut că nu a reuşit să-şi motiveze jucătorii în faţa unor adversari care făceau meciul vieţii în faţa campioanei mondiale en titre.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: