image
Sursa foto: jurnal.md

Marș împotriva scumpirii carburanţilor; Șofer amendat pentru că și-a încleiat pe mașină un abțibild în semn de protest

UPDATE 13:17 // Un șofer care participă la marșul automobiliștilor a fost amendat pentru că și-a scris pe mașină că este împortiva scumpirii carburanților. Acesta susține că a primit o amendă de 300 de lei pentru afișare de publicitate neautorizată.

Automobiliștii organizează un marș împotriva scumpirii carburanţilor, chiar dacă ANRE a dat înapoi și a revenit la prețurile plafon de acum două săptămâni. Acțiunea va începe la ora 10 în Piața Marii Adunări Naționale. Inițiativa aparține unei comunități create pe o rețea de socializare, care informează că participanții pot veni cu automobilele, iar dacă nu le au – să vină pe jos.

Cei care şi-au anunţat intenţia de a participa la manifestaţie scriu că decizia ANRE ar fi o acțiune de PR sau că prețurile pot fi și mai mici. Internauții au venit și cu diverse propuneri: "Am putea face o grevă pentru o zi, să nu meargă nimeni la benzinării" sau "Cine dorește să protesteze, dar nu poate veni în Chișinău, să se mobilizeze și să facă un marș în fiecare oraș".

Marți, ANRE a stabilit noile prețuri plafon pentru carburanți, care urmau să fie în vigoare până pe 12 iunie. Tariful pentru un litru de benzină era de 19 lei și 79 de bani, iar pentru unul de motorină - 17 lei și 75 de bani. Ieri, însă, autoritatea și-a anulat propria decizie. Carburanții s-au scumpit de mai multe ori în acest an, iar majorarea precedentă a fost un record pentru ultimii doi ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: