image
Sursa foto: tribuna.md

Andrei Năstase: În RM nu există justiție; Toate instanțele sunt în serviciul direct al oligarhului Plahotniuc

În Republica Moldova nu există justiție. Toate instanțele de sus până jos sunt în serviciul direct al oligarhului Plahotniuc care îi plătește pe decidenții din ramură cu bani grei, susține Andrei Năstase.

„Exact la fel este și cu Procuratura, cu CNA, cu Ministerul Afacerilor de Interne, cu instituțiile de drept și reglementare la modul general. Nimic nu mișcă în fond fără aprobarea acestuia. Șantajul și mita sunt cele două elemente pe care se sprijină imperiul uzurpatorului”, a declarat Andrei Năstase pentru Deutsche Welle.

„De ce a strigat la judecători să nu valideze voturile oamenilor? Eu zic că de frică. Oligarhul se teme să nu-i stric schemele de corupție pe care le patronează în sectorul imobiliar unde s-au furat și se fură miliarde de euro din proprietatea municipală. Cred că Plahotniuc a comis această crimă pentru opri elanul și speranța oamenilor din această toamnă sau iarnă – cel parlamentar. Un scrutin parlamentar care urmează să se desfășoare după regulile stabilite pe baza unei înțelegeri de cartel dintre Plahotniuc și Dodon”, a conchis Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: