image
Sursa foto: gazzetta.it

Un fost campion mondial riscă șase ani de închisoare pentru legături cu Mafia

Căștigătorul Cupei Mondiale din 2006, Vincenzo Iaquinta, a fost acuzat în decembrie 2015 pentru posesie ilegală de arme de foc, dar și pentru intenția de ajuta gruparea criminală 'Ndrangheta, unul dintre cel mai mari clanuri mafiote din Italia, comparat cu celebra Cosa Nostra.

După aproape trei ani de la începerea procesului, procurorii italieni au decis să ceară o pedeapsă de șase de închisoare pentru fostul fotbalist, informează presa internațională.

În total, 140 de persoane au fost judecate în acest caz, printre care se află și tatăl lui Vincenzo Iaquinta, pentru care procurorii au solicitat 19 ani de închisoare.

'Ndrangheta este cea mai puternică organizație criminală din Italia. Aceasta a crescut mult în ultimii zece ani datorită rolului în traficul de cocaină din America de Sud în Europa.

Iaquinta (38 de ani) și-a petrecut îmtreaga carieră de fotbalist în Italia, dintre care 6 ani doar la Juventus (2007-2013, 86 de meciuri, 30 de goluri). El a făcut parte din lotul Italiei, cîștigător de campionat mondial în Germania în 2006. Atacantul s-a retras din fotbal în 2013.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: