image
Sursa foto: Jurnal.md

O femeie din capitală, condamnată la zece ani de pușcărie; A obținut prin escrocherie peste 765 de mii de lei

O locuitoare a capitalei a fost condamnată la zece ani de închisoare pentru trei escrocherii, comise în proporţii deosebit de mari. În intervalul anilor 2011 – 2016, inculpata a obţinut în total, prin escrocherie, peste 765 de mii de lei de la cinci persoane, pe care le-a înşelat prin mai multe metode.

Potrivit probatoriului, femeia a luat un credit bancar de 500 de mii de lei, pe care l-a obţinut prin gajarea bunurilor imobile ce aparţineau cu drept de proprietate la trei persoane, înşelate de către aceasta.

Într-un alt episod, sub pretextul privatizării unui apartament din capitală, inculpata a convins proprietarul imobilului să-i dea 500 de euro, bani pe care aceasta i-a însuşit pentru necesităţi personale, fără a-i restitui.

O altă faptă de escrocherie a avut loc în primăvara anului 2016, atunci când sub pretextul angajării într-o afacere de tip patiserie şi având „nevoie de noi investiţii”, inculpata a obţinut, prin abuz de încredere, de la o persoană circa 254 de mii de lei, fără a-şi onora obligaţiunile, dispărând cu tot cu bani.

Fiind audiată de procurori, inculpata, în vârstă de 44 de ani, nu şi-a recunoscut vina.

Sentinţa este cu drept de atac în modul prevăzut de lege.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: