image
Sursa foto: Getty Images

Yerry Mina nu i-a convins pe catalani nici după reușitele de la CM: Fundașul va pleca de pe Camp Nou

Cu toate că a marcat trei goluri la Mondialul din Rusia, fundașul Barcelonei, Yerry Mina, are zilele numărate pe "Bernabeu". Conducerea campioanei Spaniei dorește să renunțe la columbianul adus în iarnă, care a fost folosit doar în 5 partide din sezonul precedent în La Liga.

Mai mult, la Barcelona se pregăteste, în această săptămână, transferul lui Clement Lenglet, de la Sevilla, cel care este văzut înlocuitorul fundașului sud-american.

Conform Marca, împotriva Angliei, pierdută de Columbia la penalty-uri, în optimile CM, 1-1, 3-4 (d.l.p), Mina și-a dovedit încă o dată calitațile pe care le are în jocul aerian, dar clubul catalan consideră că acesta are în continuare mari probleme în încercarea de a ieși cu mingea din propriul careu și suferă în multe momente ale jocului în respectarea sarcinilor defensive.

Conform jurnaliștilor spanioli, jocul Barcelonei este unul special, iar catalanii nu-și port permite să țină în lot un jucător atât de nesigur.

Sursa citată mai notează faptul că ultimul cuvânt în privința lui Mina îl va avea tehnicianul Ernesto Valverde, care l-a folosit pe columbian foarte puțin, oferindu-i doar 379 de minute de joc în 5 luni (n.r - în patru etape a fost titular).

În aceste condiții, Barcelona ar putea profita financiar de pe urma lui Mina, adus pe Bernabeu pentru 11.8 milioane de euro. La cum arată piața în aceste momente, presa spaniolă se așteaptă ca stoperul să fie cedat pentru cel puțin 25 de milioane de euro.

După eliminarea Columbiei, în optimile Cupei Mondiale din Rusia, Mina a vorbit despre situația în care se află la Barcelona: "Nu trebuie să demonstrez la nimeni valoarea mea. Barcelona știe care îmi este nivelul. Eu am încredere în Dumnezeu că totul va fi bine".

La CM din Rusia, fundaşul selecţionatei columbiene a înscris toate cele trei goluri cu capul şi doar Miroslav Klose, în 2002, a izbutit să marcheze de mai multe ori cu această zonă a corpului (5).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: