image
Sursa foto: Ramin Mazur

Occupy Guguță a revenit! A fost reinstalat cortul și renumitul banner „Slujesc poporului, nu dictatorului” // FOTO

Spațiul din fața Cafenelei Guguță a reînviat. În câteva ore, a fost reinstalat cortul, renumitul banner “Slujesc poporului, nu dictatorului” și steagul Protest Permanent, anunță membrii grupului Occupy Guguță.

A mai apărut un nou banner de la diaspora din Frankfurt “Moldova va fi independentă” și un steag “Free Moldova” de la diaspora din Londra.

Evenimentul a început cu renumitele tobe și răsunetul “Așa sună democrația”, a continuat cu un mic concert și o prezentare a celor de la Are We Europe care au prezentat un proiect multimedia despre Occupy Guguță.

În timpul concertului, Mircea Baștovoi a cântat despre Cafeneaua Guguță: “Nu încerc să compensez, ci doar vreau să am cel mai înalt și urât hotel, chiar în parc. În Parcul Central”, iar Andrei Lutenco a cântat deja renumitul cântec “Iaca Asta”: “Pot să vină s-anuleze, numai n-ai cum anula.”

În pauze, mai multe persoane au manifestat susținerea față de comunitatea Occupy Guguță spunând că s-au regăsit în această mișcare, mai ales că vor să rămână în țară sau că li s-a reîntors speranța în protest.

Cu o zi înainte, peste 50 de mascați au dat năvală peste spațiul celor de la Occupy Guguță, au scos protestatarii de-acolo și au dat jos cortul, în temeiul unei dispoziții semnate de primarul interimar Ruslan Codreanu, semnate pe 24 august, dar care a fost adusă la cunoștință publicului abia în momentul evacuării, adică pe 27 dimineața.

Potrivit Occupy Guguță, toate acestea s-au întâmplat fără o comunicare sau explicație prealabilă a acțiunilor. Activiștii spun că autoritățile s-au purtat cu ei parcă ar fi niște teroriști.

Ieri, aceștia s-au adresat primarului interimar Ruslan Codreanu, prin care au solicitat explicații despre preluarea forțată a paleților și pancartelor de către angajații de la Spații Verzi și au solicitat acestea să fie întoarse.

Occupy Guguță va continua să facă evenimente în fața cafenelei și să protesteze permanent. Totodată, mai sunt trei zile în care puteți contribui la campania de crowdfunding.

Occupy GuguțăOccupy Guguță
Occupy GuguțăOccupy Guguță
Occupy GuguțăOccupy Guguță
Occupy GuguțăOccupy Guguță

Noutăţile partenerilor

comentarii: