image
Sursa foto: captură

Cu apa până la genunchi: O familie din capitală s-a pomenit cu apartamentul inundat

O întreagă familie a stat trei zile în apă uzată, până la genunchi, după o avarie la rețeaua de canalizare. S-a întâmplat nu la vreo margine de civilizație, ci în centrul orașului Chișinău, pe strada Alexandru cel Bun. Oamenii sunt supărați pe responsabilii de la Apă-Canal, care au ignorat apelul de ajutor, iar aceștia din urmă afirmă că în acea perioadă au avut mult de lucru, după ploaia torențială.

Casa, recent reparată, s-a pomenit în apă când toți membrii familiei, inclusiv un copil, lipseau. Veniți de la serviciu, proprietarii au rămas șocați de cele văzute.

Cele trei zile, în care casa era un izvor de apă menajeră, au fost un coșmar, spune Tatiana Nicolaev.

Mânioasă, femeia spune că trebui să înceapă o nouă reparație.

Echipa de intervenție a venit a doua zi, spune locatarul.

De cealaltă parte, reprezentatul Apă-Canal Chișinău, Nicolae Racu, susține că locatarii de pe adresa respectivă nu sunt racordați corect la colectorul de canalizare. Deși colectorul este în gestiunea întreprinderii, Nicolae Racu nu cunoaște cine răspunde de rețelele din curte, care vin din strada Columna.

Întrebat de ce nu s-a intervenit în cazul familiei de pe strada Alexandru cel Bun, șeful de departament de la Apă-Canal a răspuns că acest lucru a fost imposibil.

În același timp, Nicolae Racu a spus că, pentru a preveni o eventuală inundație, locatarii trebuie să se adreseze la specialiști pentru a li se instala un așa-numit „cămin de vizitare”, la racordarea dintre rețeaua din casă cu cea din curte. Potrivit reprezentantului Apă-Canal, colectorul funcționează într-un regim hidraulic normal și este inclus în planul de reabilitare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: