image
Sursa foto: Facebook // Calea Ferată din Moldova

VIDEO: Cei care vor scoate din buzunar câteva sute de euro, pot lua cu chirie până și un tren al Căii Ferate din Moldova

Orice e posibil, dacă aveți bani. Mai nou, cei care vor scoate din buzunar câteva sute de euro, pot lua cu chirie până și un tren al Căii Ferate din Moldova. Cu această propunere vine întreprinderea pentru doritorii de a face o excursie sau de a organiza o petrecere inedită. Clienții pot alege traseul dorit, trenul și chiar un vagon de tip restaurant.

Cursele cu un tren închiriat pot fi efectuate oriunde în Republica Moldova, unde există cale ferată funcțională.

Căile Ferate propun clienților trei tipuri de tren, cu chirie. O excursie durează în medie 40 de minute, dar totul depinde, desigur, de dorința clientului. Puteți închiria trenul chiar și pentru o zi întreagă!

„Dar putem utiliza și celelalte trenuri: trenul retro, mai vechi, dar bine cunoscut populației noastre; și trenurile modernizate, care circulă pe cursa Chișinău-Socola”, a spus șeful serviciului comercial al CFM, Dmitri Prohnițchi.

Trenul utilizat de administrația CFM poate fi luat, de asemenea, în chirie.

Trenul poate deveni gazda unei petreceri, a unui training, a excursiilor sau a oricărui alt eveniment neobișnuit. În vagon este amenajat un bufet, iar la solicitare, poate fi atașat și un vagon de tip restaurant.

„În bucătărie pot fi organizate gustările, băuturile. Există și un frigider. Putem spune că este un spațiu pentru convorbiri, unde pot fi purtate negocieri. Băuturile alcoolice sunt permise aici. Toți suntem oameni adulți, nu organizăm beție. E normal să bei în timpul convorbirilor”, a spus Șeful serviciului clienți al CFM, Leonid Condratenco.

Pot fi închiriate trenurile cu cel mult 400 de locuri. Cursele VIP, pentru grupurile mici de persoane, dispun și de paturi.

„Pentru a realiza o cursă specială se negociază, desigur, din timp orarul. Se modelează în funcție de cursele existente, atât cele de pasageri, cât și de marfă. Se stabilește itinerarul și orarul”, a precizat șeful serviciului comercial.

Serviciul de închiriere a trenurilor a fost lansat de ceva timp în regim de testare. A fost aplicat pentru prima dată în practică atunci când formația Zdob și Zdub a mers cu trenul cu ocazia lansării piesei pentru Eurovision. Acum, CFM are trei comenzi pentru a efectua astfel de curse speciale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: