image
Sursa foto: privesc.eu

PLR aderă la Mişcarea de Rezistenţă Naţională: Să ieşim cât mai mulţi duminică la PROTEST şi să demonstrăm că ne pasă

Partidul Liberal Reformator face apel către membrii şi simpatizanţii săi, către toţi cetăţenii de bună credinţă din Republica Moldova să participe duminică, 1 iulie , ora 14.00, la mitingul de protest organizat de Mişcarea de Rezistenţă Naţională şi să susţină revendicările ei.

„Să ieşim în stradă cât mai mulţi, să ne opunem degradării şi să demonstrăm că ne pasă de soarta democraţiei în Republica Moldova”, este îndemnul liberal-reformatorilor.

Partidul Liberal Reformator îşi declară adeziunea la nou creata Mişcare de Rezistenţă Naţională şi îşi anunţă disponibilitatea participării efective la toate formele de organizare şi de manifestare a ei.

„În situaţia în care ceilalţi actori politici parlamentari şi extraparlamentari, societatea civilă, partenerii externi acuză capturarea justiţiei, a administraţiei de stat şi a presei de către Partidul Democrat, devin inutile orice alte scrutine ca exerciţii democratice de manifestare a suveranităţii poporului”, se arată într-o declarație a partidului.

În opinia PLR, cetăţeanul este descurajat să mai participe la alegeri, fiind profanată dorinţa şi speranţa lui de a produce schimbarea în bine în societate şi de a stimula progrese.

Anteripr, PLR şi-a exprimat indignarea în legătură cu anularea scrutinului din 3 iunie pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, calificând cazul drept „fără precedent în istoria alegerilor în Republica Moldova şi extrem de grav prin disfuncţiile de principiu care le scoate la iveală”.

Liberal-reformatorii consideră că anularea prin hotărâri de judecată a votului cetăţenesc a creat în Republica Moldova un precedent extrem de periculos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: