image
Sursa foto: uefa.com

OFICIAL AC Milan, exclusă din Europa: A primit și o amendă imensă

Lovitură grea pentru AC Milan din partea UEFA: gigantul italian a primit, miercuri, doi ani de interdicție a participării în cupele europene și o amendă imensă, în valoare de 30 de milioane de euro, pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al forului de la Nyon.

Milanezii pot contesta decizia la TAS. Dacă instanța de la Lausanne va menține decizia UEFA, Fiorentina va fi, cel mai probabil, echipa care îi va lua locul formației de pe San Siro în sezonul 2018-2019 din Europa League. Milan avea acest drept grație clasării pe locul al 6-lea în Serie A în sezonul recent încheiat, iar excluderea o trimite în UEL pe următoarea clasată.

În luna aprilie, reprezentanţii clubului AC Milan afirmau că se aşteaptă la sancţiuni, după ce au fost audiaţi, la Nyon, de instanţa europeană de control financiar al cluburilor (ICFC). "Vor fi sancţiuni, dar sperăm că vor fi limitate. Sper că UEFA va ţine cont de faptul că suntem noi proprietari şi că facem tot ce putem, dar cred că sancţiunile vor fi inevitabile", spunea atunci Marco Fassone, directorul general al clubului.

AC Milan a fost cumpărat, în 2017, de investitori chinezi de la Silvio Berlusconi, pentru suma de 740 de milioane de euro și de atunci a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri.

Tot în 2017, AC Milan revenise în competițiile europene după o absență de 4 ani. Atunci, în primul său meci în Europa League, a întâlnit-o pe CS Universitatea Craiova (victorie cu 1-0 în turul de la Severin și victorie cu 2-0 în returul de pe San Siro).

Fair-play-ul financiar a fost pus în practică de UEFA la începutul anului 2010 şi presupune ca grupările care evoluează în competiţiile europene să nu cheltuiască mai mult decât câştigă şi să nu înregistreze un deficit cumulat mai mare de 30 de milioane de euro în ultimii trei ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: