image
Sursa foto: uefa.com

PSV, al treilea titlu consecutiv în Olanda: A zdrobit rivala Ajax și a sărbătorit în fața ei

PSV Eindhoven continuă să domine prima ligă din Olanda. În etapa a 31-a, trupa antrenată de Philip Cocu a avut două motive de sărbătoare. A învins rivala eternă, Ajax, cu 3-0, luându-și astfel revanșa după ce pierduse în tur cu același scor, iar rezultatul a coincis cu un nou titlu de campioană.

Gaston Pereiro (în minutul 23), Luuk de Jong (38) și Steven Bergwijn (54) au marcat golurile lui PSV și i-au adus cel de-al 24-lea titlu din istorie în Eredivisie. Totul s-a întâmplat cu trei etape înainte de finalul sezonului, când PSV are deja 10 puncte avans față de învinsa de astăzi. În ultimele trei etape, PSV mai are două deplasări, la Roda și ADO Den Haag, iar apoi va încheia sezonul pe teren propriu, cu un meci împotriva lui Groningen.

Totul a mers perfect pentru PSV în meciul cu Ajax, lăncierii având și ghinion, jucând ultimele 10 minute în inferioritate numerică. Mai întâi, Tagliafico a primit al doilea cartonaș galben în minutul 80, iar apoi De Jong a fost eliminat direct în minutul 83.

Titlul obținut de PSV este al treilea consecutiv, după performanțele din 2016 și 2017. După Ajax, care are 33 de titluri, PSV e a doua în acest clasament, cu 24 de trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: