image
Sursa foto: digitaltrends.com

Scurgere de date financiare ale bulgarilor; Directorul unei companii din domeniul securităţii cibernetice, reţinut

Directorul unei companii din domeniul securităţii cibernetice a fost reţinut de poliţie în urma unei anchete care vizează una dintre cele mai mari încălcări ale confidenţialităţii datelor din Bulgaria, percheziţionând birourile şi confiscând computerele companiei, potrivit Reuters.

Compania, Tad Group, se află în centrul anchetei. Un alt angajat al companiei, Kristian Boykov, este singura persoană acuzată până acum pentru implicarea într-un atac cibernetic de luna trecută asupra Agenţiei Fiscale din Bulgaria, în care aproape toate datele financiare ale cetăţenilor bulgari au fost compromise.

Boykov, în vârstă de 20 de ani, a negat acuzaţiile, fiind apoi eliberat, dar a primit interdicţie de a părăsi ţara.

Poliţiştii şi procurorii au percheziţionat marţi sediul companiei.

”Unul dintre directorii companiei a fost ridicat pentru a fi interogat. A fost reţinut pentru 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Identitatea persoanei reţinute nu a fost făcută publică.

Procurorii au anunţat că după părerea lor Boykov nu a acţionat singur, iar acum sunt în căutarea instigatorilor şi a contractanţilor pe care i-au folosit.

Procurorii cred că acesta se află în spatele unui email trimis din partea unei persoane care pretinde că ar fi un hacker rus care a oferit dosarele fiscale furate mass-mediei locale. Aceştia nu cred momentan că atacul a venit dinafara ţării.

Agenţia Fiscală se confruntă cu o amendă de 20 de milioane de euro în urma breşei de securitate, despre care oficialii au declarat că a fost compromisă aproximativ 3% din baza de date a agenţiei.

Potrivit cotidianului financiar Capital, scurgerea de informaţiii include de asemenea fişele agenţiei europene anti-fraudă EUROFISC, care permite administraţiilor fiscale naţionale să distribuie informaţii legate de activităţile ilegale şi pentru combaterea fraudelor în materie de TVA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: