image
Sursa foto: rise.md

Ministerul interceptărilor: Peste 50 de persoane, printre care jurnaliști, politicieni și avocați, FILAȚI de MAI ani la rând

Zeci de persoane publice din Republica Moldova, printre care jurnaliști, politicieni de opoziție, avocați și activiști publici, ar fi fost interceptați, supravegheați și filați la greu de către serviciile secrete ale MAI.

Jurnaliștii de la RISE scriu că telefoanele mobile a 52 de persoane publice au fost interceptate în ultimii câțiva ani de MAI.

„Ce a făcut Ministerul de Interne al Guvernului Filip-Plahotniuc? Telefoanele mobile a zeci de cetățeni au fost interceptate de serviciile secrete ale Republicii Moldova timp de mai mulți ani la rând. Printre cei care au fost „sub lupa” serviciilor sunt mulți oameni cunoscuți - politicieni de opoziție, jurnaliști, avocați și activiști publici”, se arată în investigația RISE.

Mai mult, unor persoane din această listă le-ar fi fost instalate chiar și camere de supraveghere ascunse în care.

„Pentru a-i controla, autoritățile au cheltuit resurse umane enorme. Doar noi am „descoperit” date despre peste 200 de DVD-uri cu interceptări înregistrate de Ministerul de Interne”, scrie RISE, care urmează să publice mâine investigația completă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: