image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase cere PG să inițieze urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite a lui Plahotniuc // DOC

Vicepremierul Andrei Năstase solicită într-un demers către procurorul general interimar Dumitru Robu să inițieze o anchetă penală pe numele fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc, pe faptul îmbogățirii ilicite.

Totodată, ministrul de Interne consideră că trebuie să fie cercetați și deputații, membrii guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și în privința judecătorilor și altor funcționari de conducere de nivel superior, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită.

„Ministerul Afacerilor Interne este sesizat de sute de cetățeni cu privire la necesitatea combaterii corupției mari la nivelul întregii țări. De asemenea, presa de investigații ne furnizează zilnic materiale relevante despre foști și actuali demnitari implicați în acte de corupție sau fapte de îmbogățire ilicită. Astfel, la 30 august curent, Direcția generală urmărire penală a IGP a fost sesizată de către Inspectoratul Național de Investigații asupra cazului de îmbogățire ilicită sesizat de presa de investigație, infracțiune ce ar fi fost comisă de către numitul Vladimir Plahotniuc”, se spune în demersul lui Andrei Năstase.

Ministrul de Interne îi atrage atenția procurorului general interimar că actuala Guvernare, în programul de activitate, și-a propus să dezrădăcineze cu fermitate, în baza legii, fenomenul corupției, în special a celei mari, care a cuprins practic toate instituțiile statului.

„Pentru realizarea acestui deziderat important pentru edificarea unui stat de drept nu este îndeajuns doar declararea voinței politice de a lupta cu corupția. Acesteia trebuie să-i urmeze acțiuni coerente, concertate, bine pregătite și organizate din partea organelor de resort. Prin urmare, în temeiul celor ce precedă și luând în calcul că poliția nu are competențe să efectueze urmărirea penală în cauzele abordate, solicităm respectuos să initiați sau, după caz, să organizați, în limitele legii, începerea urmăririi penale împotriva numitului Plahotniuc Vladimir, a deputaților, membrilor guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și în privința judecătorilor și altor funcționari de conducere de nivel superior, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită, urmare și a unor sesizări făcute de presă, cetățeni sau de instituțiile statului”, se mai arată în sesizare.

sesizare Robusesizare Robu

Noutăţile partenerilor

comentarii: