image
Sursa foto: goal.com

Câți bani a încasat Real Madrid de la UEFA pentru a 13-a Ligă a Campionilor

Real Madrid a câștigat în mai 2018 al 13-lea trofeu UEFA Champions League și al treilea la rând sub comanda lui Zinedine Zidane. Pe lângă trifumful fotbalistic, formația de pe Santiago Bernabeu a încasat și o sumă importantă de bani de la UEFA.

Real Madrid a învins-o pe Liverpool cu 3-1, pe 26 mai 2018, la Kiev, în finala UEFA Champions League și și-a trecut în palmares trofeul cu numărul 13 în cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa. Presa spaniolă a publicat în sfârșit suma de bani pe care Real Madrid a încasat-o în ediția trecută din Liga Campionilor.

Concret, după succesul de la Kiev, în conturile "galacticilor" au intrat 88.6 milioane de euro. A fost cea mai mare sumă primită de la UEFA de o echipă prezentă în ediția trecută din Champions League. Pe poziția secundă s-a aflat semifinalista AS Roma, cu 83 de milioane de euro, urmată de Liverpool (81,3 milioane de euro) și Juventus (80 de milioane de euro).

Real Madrid a primit 55 de milioane de euro pentru performanțele izbutite, restul banilor venind din market pool. La acest capitol, echipele din Italia și Anglia au dominat. Juventus a primit 48 de milioane de euro, Roma a încasat 45 de milioane de euro în timp ce londonezii de la Chelsea au fost recompensați cu 40 de milioane de euro.

Eliminată în sferturi, Barcelona a încasat în total 57 de milioane de euro. Catalanii au fost urmați de Sevilla (48 de milioane), Atletico Madrid (31 de milioane de euro).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: