image
Sursa foto: Twitter

Trump a primit-o la Casa Albă pe Angela Merkel

Preşedintele american Donald Trump a primit-o la Casa Albă vineri, la trei zile după Emmanuel Macron, pe cancelarul german Angela Merkel, cu mai puţină pompă şi aceleaşi dezacorduri marcante - de la dosarul nuclear iranian la taxele vamale, relatează AFP.

După ce cancelarul german s-a aşezat alături de el, în Biroul Oval, preşedintele american a lăudat ”o femeie extraordinară”, dând asigurări, în pofida unor momente reale de tensiuni în anul care a trecut, că a avut întotdeauna ”relaţii excelente” cu ea.

Cei doi lideri şi-au strâns scurt mâna în Biroul Oval, însă reîntâlnirea lor nu a condus, fără vreo surpriză, la îmbrăţişări, bătăi pe spate şi semne ostentative de complicitate ca cele afişate de preşedintele american şi omologul său francez la începutul săptămânii, scrie News.ro.

Scurta vizită a lui Merkel, în cursul căreia este prevăzută o conferinţă de presă comună, contrastează cu ”vizita de stat” a lui Macron, în care acesta a avut dreptul la covorul roşu, dineu cu tartă de nectarine şi miel la Casa Albă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: