image
Sursa foto: Profimedia

Țara care ”a defilat” în actualul sezon de UEFA Champions League! Patru echipe calificate de pe prima poziție

Faza grupelor din UEFA Champions League a ajuns la final, după ce meciurile din ultima etapă s-au disputat marți și miercuri, în direct la Jurnal TV.

Astfel, după ce s-au aflat cele 16 echipe care vor evolua în optimile de finală ale competiției, formațiile dintr-un campionat european au ieșit în evidență.

Spania a avut nu mai puțin de cinci reprezentante în grupele UEFA Champions League, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Real Sociedad și Sevilla. Dacă cea din urmă a fost eliminată de tot din competiție, primele patru și-au câștigat grupa din care au făcut parte.

Real Madrid a făcut parte din grupa C alături de Napoli, Braga și Union Berlin și a avut un parcurs perfect, după ce și-a câștigat toate cele șase meciuri.

Real Sociedad a participat în grupa D, unde s-au mai aflat Inter, Benfica și Salzburg, iar bascii au strâns 12 puncte și au terminat pe primul loc, datorită golaverajului superior.

Extrasă în grupa E, Atletico Madrid a câștigat grupa după ce a adunat 14 puncte împotriva lui Lazio, Feyenoord și Celtic.

Barcelona a terminat pe primul loc în grupa H, unde au mai făcut parte Porto, Șahtior și Antwerp. Catalanii au strâns 12 puncte, la fel ca portughezii, însă au stat mai bine la meciurile directe după victoriile cu 2-1 și 1-0.

Sevilla s-a văzut eliminată de tot din Europa după ce a avut numai două puncte într-o grupă cu Arsenal, PSV și Lens.

Deși este campionatul în care se investesc cei mai mulți bani și se oferă cele mai mari transferuri, Premier League are numai două echipe calificate în optimi, pe Manchester City și Arsenal.

Italia are trei echipe calificate în optimi, Napoli, Inter și Lazio, în timp ce AC Milan va juca în Europa League.

Din Germania au obținut calificarea Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig, iar Union Berlin a fost eliminată de tot din Europa.

Franța va fi reprezentată doar de PSG, iar Lens va juca în Europa League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: