image
Sursa foto: nypost.com

Noi imagini VIDEO tulburătoare cu incendiile din Grecia: „Mamă, vom muri? Mamă, nu pot respira!”

Apar noi imagini tulburătoare din timpul incendiilor care au răvăşit Grecia şi au lăsat în urmă 91 de morţi. În film se văd sute de oameni forţaţi să-şi găsească salvarea pe stânci, ameninţaţi de flăcări uriaşe. 25 de persoane sunt date dispărute, aşa că e de aşteptat ca numărul victimelor să crească. Asta în timp ce continuă să vină mărturii ale oamenilor care au pierdut totul în doar câteva minute.

Nu există cuvinte care să exprime groaza pe care au trăit-o aceşti oameni, izolaţi pe stâncile din localitatea Mati. Ore întregi, cele 300 de persoane s-au întrebat în orice moment dacă le sosise sfârşitul.

Oamenii s-au refugiat pe stânci din calea focului care a avansat extrem de repede. Nici nu şi-au dat seama când flăcările ajunseseră lângă ei.

Până la urmă, aceşti oameni au avut nooc: au scăpat cu viaţă. Flăcările, fumul şi aerul fierbinte nu i-au răpus, aşa cum au păţit alte zeci de persoane.

După stingerea flăcărilor, unii localnici s-au întors în locul pe care până acum câteva zile îl numeau casă. În unele cazuri, din locuinţe au mai rămas doar nişte pereţi negri de funingine.

Konstantinos Gkikas, localnic: „Aici erau gâştele mele şi porumbeii, i-am găsit în perechi în recipiente cu apă, arseseră împreună. Nu-mi vine să cred că ce am construit într-o viaţă s-a dus în 10 minute. E incredibil.”

Alte animale s-au descurcat cum au putut. Un câine s-a ascuns într-un cuptor şi a rămas în viaţă. Între timp, ancheta care ar trebui să stabilească vinovaţii pentru izbucnirea incendiilor pare să bată pasul pe loc. Până acum se ştie doar că, într-un caz, focul a pornit de la neglijenţa unui localnic şi apoi a scăpat de sub control.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: