image
Sursa foto: dailydot.com

Marea Britanie va interzice terapia de conversie pentru persoanele din comunitatea LGBT

Marea Britanie a anunţat marţi un „plan de acţiune” pentru a combate discriminarea faţă de comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexual, transgender) care include şi o legislaţie prin care se va interzice terapia de conversie, scrie AFP.

Planul a fost creat folosindu-se date de la un sondaj online care a primit 108.000 de răspunsuri, devenind astfel cel mai mare sondaj naţional privind persoanele LGBT din lume.

În jur de 2% dintre respondenţi au declarat că au primit un fel de terapie de conversie, în timp ce altor 5% li s-a oferit, dar au refuzat, scrie News.ro.

Gruparea pentru drepturile LGBT, Stonewall, defineşte terapia de conversie ca fiind „orice formă de tratament sau psihoterapie care are ca scop reducerea sau stoparea atracţiei faţă de acelaşi sex”. Sondajul nu a oferit o definiţie.

„Aceste activităţi sunt greşite şi nu suntem dispuşi să le lăsăm să continue ... Vom lua în considerare toate opţiunile legislative şi non-legislative pentru a interzice promovarea, oferirea sau practicarea unor astfel de terapii de conversie”, se arată în planul guvernului.

Doar puţin peste jumătate dintre cei intervievaţi au declarat că terapia de conversie a fost practicată de o grupare religioasă, în 19% din cazuri de un medic profesionist iar în 16% de un părinte sau membru al familiei.

„Nu încercăm să oprim persoanele LGBT din a căuta o susţinere medicală sau spirituală legitimă în explorarea orientării lor sexuale sau a identităţii de gen”, este precizat în raport.

Peste două treimi dintre respondenţi au declarat că au evitat să se ţină de mână pe stradă cu un partener de acelaşi sex.

„Am fost şocată de cât de mulţi respondenţi au spus că nu pot fi deschişi privind orientarea lor sexuală sau evită să se ţină de mână cu partenerul lor în public, din frica unei reacţii negative. Nimeni nu ar trebui să ascundă cine este sau pe cine iubeşte. Acest plan de acţiune va avea paşi clari pentru a ajunge la o schimbare reală şi de durată în societate”, a declarat prim-ministrul britanic Theresa May.

În jur de 40% dintre cei intervievaţi au declarat că au fost victimele unor hărţuiri verbale sau violenţei fizice în ultimele 12 luni, dar peste 90% dintre ei nu au raportat incidentele către autorităţi, pentru că „se întâmplă tot timpul”.

Planul guvernului include numirea unui consilier pe sănătate pentru comunitatea LGBT, extinderea unui program împotriva intimidării homofobe în şcoli şi îmbunătăţirea procedurilor de monitorizare şi de raportare a infracţiunilor din ură faţă de persoanele LGBT.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: