image
Sursa foto: Argus-S

Firmele private de pază, INTERZISE la instituțiile de stat: „Foarte multe din ele erau păzite de oamenii lui Plahotniuc”

Instituțiile statului vor trece în paza Ministerului de Interne, astfel firmele particulare de pază nu vor mai fi contractate pentru a oferi aceste servicii.

Un prioiect de lege în acest sens, semnat de ministrul de Interne, Andrei Năstase, a fost aprobat astăzi de Guvern.

„Prin acest proiect ne propunem să mai dezmembrăm o schemă de corupție folosită de regimul oligarhic. Foarte multe instituții de stat erau păzite de firmele lui Plahotniuc sau de oamenii săi. Aceste contracte erau atribuite într-un mod dubios. Despre modul în care au fost păzite aceste instituții am putut să simțim pe pielea proprie”, a comentat premierul Maia Sandu.

Noile amendamente vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020, astfel ca contractele de achiziții semnate în acest an să expire.

Precizăm că, două întreprinderi private dintre cele peste o sută care prestează servicii de pază și detectiv au câștigat de mai mulți ani licitații avantajoase pentru asigurarea pazei instituțiilor de stat, se arată într-o investigație publicată de Anticorupție.md.

Una dintre firme, Argus-S, aparține unei companii off-shore, afiliată fostului lider al PD, Vladimir Plahotniuc, iar cealaltă este a unui fost polițist, care ar avea legături cu autoritatea criminală Vladimir Moscalciuc, alias Makena.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: