Potrivit contractului semnat între Grupul energetic Naturgy și Duet Private Equity, valoarea tranzacției se ridică la 141 de milioane de euro, inclusiv dividende de închidere.

„Procesul de schimbare a proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, care își vor urma cursul lor firesc, cu menținerea echipelor directive și tehnice ce vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea unui serviciu calitativ, fiabil și sigur clienților săi, în conformitate cu exigențele și standardele europene”, se spune într-un comunicat al Gas Natural Fenosa.

Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. deservesc în prezent circa 900 de mii de clienți, persoane fizice şi juridice, distribuie energie electrică în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în Chişinău.

Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova, grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice.