image
Sursa foto: Jurnal.md

„Vocile Democrației” la Anenii Noi: Oamenii vor să aibă unde să muncească

Singura sursă de existență pentru mai mulți oameni din satul Geamăna, Anenii Noi, este din lucrul cu ziua, fie la "boierii" locali, fie la cei din satele vecine. În asemenea stări de sărăcie, politicienilor le este ușor să-și lărgească bazinul electoral, mai ales înaintea alegerilor parlamentare.

Asta a aflat colegul nostru Adrian Prodan, care a mers la fața locului și a discutat cu oamenii în cadrul campaniei "Vocile democrației". Proiectul este unul comun, sprijinit de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Așteptările nu sunt din cele mai sofisticate. Oamenii vor să aibă unde să muncească. O bună parte merg cu ziua prin localitate sau prin satele vecine, dar o fac temporar, întrucât iarna nu au ce face în câmp. Alții se mai bucură de o pomană electorală adusă la poartă de solii unor partide.

Oamenii așteaptă ceva mai bun după alegerile parlamentare din februarie. Nădejdea lor ar fi un consătean, care ar putea să candideze pe circumscripția din Anenii Noi. Este vorba despre ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Ce fac autoritățile locale pentru a ridica nivelul de trai al oamenilor am încercat să aflăm de la primarul satului Geamăna, Eduard Sturza. Însă, la locul de muncă nu l-am găsit, iar la telefon nu ne-a răspuns.

Campania "Vocile democrației" este sprijinită de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: