image
Sursa foto: politics.md

Pe ultima sută de metri a alegerilor primarului capitalei Ion Ceban dă dovadă de o conduită isterică

Candidatul pentru fotoliul de primar al Chișinăului, Ion Ceban, a reapărut în fața publicului așa cum este. ”Un specialist în megafon”, nu mai mult, potrivit caracteristicii, pe care i-a dat-o cândva fostul lui șef de partid, Vladimir Voronin. Firea arțăgoasă și nestatornicia politică l-au făcut vestit pe Ceban. În 2015, spere exemplu, presa a relatat cu lux de amănunte o ședință la Primărie, unde Ion Ceban a sărit la fostul edil, Dorin Chirtoacă.

Până a deveni tovarășul lui Igor Dodon, Ion Ceban își făcea cariera în partidul lui Voronin. În 2012, când socialiștii și-au dat votul pentru Nicolae Timofti, actualul candidat al PSRM îi acuza de trădare.

Ion Ceban era cunoscut ca unul dintre fruntaşii PCRM, participând activ la protestele organizate de comunişti.

În perioada guvernării comuniste, Ion Ceban a fost ministru adjunct al Educaţiei. A devenit deosebit de popular în calitate de tribun la protestele PCRM, care l-a promovat în coridoarele puterii, dar şi la cele organizate ulterior de PSRM, spre care a migrat în 2012, urmându-l pe Igor Dodon. Într-un comentariu pentru presă, șeful comuniștilor Vladimir Voronin declara atunci că nu s-a gândit că acest om, care participa atât de înflăcărat la mitingurile PCRM și îndemna oamenii de la tribună să participe la proteste, poate face așa ceva. ”Ne e greu să înțelegem ce s-a întâmplat cu el și de ce a făcut o asemenea ticăloșie”, preciza Voronin pentru Europa Liberă. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: