image
Sursa foto: Getty Images

Brozovic a dat kilometrajul peste cap: Cât a putut să alerge cu Anglia

Croația a eliminat Anglia în semifinalele Cupei Mondiale, însă performanța oamenilor lui Zlatko Dalic a venit și ca urmare a sacrificiului dus la extrem.

Conform statisticilor, Marcelo Brozovic a acoperit o distanță de 16 kilometri și 339 de metri în meci, ceea ce reprezintă un adevărat record. Mijlocașul lui Inter a fost pe tot terenul și a fost printre cei mai buni jucători, cu 89 din 90 de pase corecte.

Brozovic a profitat și de faptul că era puțin mai odihnit decât mulți dintre colegii săi, însă chiar și așa, performanța este una incredibilă. Mijlocașul de 25 de ani a intrat în minutul 60 al meciului cu Nigeria, din faza grupelor, apoi a fost integralist cu Argentina și a rezervă cu Islanda. În optimile cu Danemarca, a jucat 71 de minute, iar în sfertul cu Rusia a intrat în minutul 63. Acum, în semifinala cu Anglia, Brozovic a fost integralist.

În meciul cu Anglia, Brozovic l-a depășit cu aproape 2 kilometri pe următorul clasat, colegul său Ivan Rakitic.

Până acum, la această competiție, cel mai mult într-un meci alergase rusul Golovin, cu 15,9 kilometri. Conform fotballviten.no, un fotbalist aleargă, de obicei, între 10 și 14 kilometri la un meci de acest nivel.

Marcelo Brozovic are 39 de selecții și 6 goluri pentru naționala Croației, unde a debutat în 2014.

Brozovic l-a depășit, la acest capitol, pe David Beckham, care stabilise această bornă la 16 kilometri într-un meci cu Grecia, din 2001.

Croația a învins Anglia în semifinale și va întâlni Franța în finală, duminică, de la ora 18:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: