image
Sursa foto: cna.md

Schema infracțională de la Centrul de Medicină Legală: 5 dintre învinuiți, plasați în arest la domiciliu

Astăzi Procuratura Anticorupție a solicitat în fața judecătorilor aplicarea măsurilor privative de liberate, arest preventiv în privința la șase experți judiciari ai Instituției Medicale Sanitare Publice „Centrul de Medicină Legală” care au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial demersul procurorilor cu aplicarea măsurii preventive, arest la domiciliu în privința la cinci învinuiți și aplicarea măsurii privative, eliberarea provizorie sub control judiciar în privința unui învinuit.

Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea instanței de judecată privind măsurile privative de libertate în privința unor dintre învinuiți, aceasta va fi examinată la Curtea de Apel Chișinău, la data și ora pe care o va stabili.

Amintim că la 18 noiembrie 2019 procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la sediul Centrului de Medicină Legală din Chişinău ai Instituției Medicale Sanitare Publice unde au fost reţinuţi mai mulți experți judiciari.

Aceştia sunt suspectaţi că, folosindu-se de situaţia de serviciu, ar fi organizat o schemă infracțională prin intermediul căreia ar fi dobândit ilicit mijloace bănești ce reprezentau plăți pentru serviciile de expertiză judiciară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: