image
Sursa foto: theverge.com

Popularitatea iPhone-urile intră în DECLIN

iPhone-urile rămân, în continuare, produse căutate de utilizatori, însă nu mai au aceeași popularitate de acum câțiva ani, iar acum avem și cifre care arată asta.

Apple reușește să producă, de ani buni, telefoane pe care oamenii și le doresc. În continuare, pentru unii, e un semn de exclusivitate. Pentru alții, e un moft inutil și chiar scump, mai ales având în vedere prețurile ultimelor modele.

Oricum ai pune problema însă, se pare că iPhone-urile nu mai sunt la fel de populare ca odinioară. Cei de la UBS au efectuat un sondaj care arată că intenția de cumpărare a unui iPhone a ajuns la nivelul minim al ultimilor 5 ani.

Sondajul a fost efectuat în cinci țări și au fost chestionați 6.900 de persoane. În toate cele cinci țări, rezultatele sunt similare, cu o scădere a dorinței de cumpărare a unui iPhone. În SUA, doar 18% dintre cei chestionați au de gând să-și cumpere un iPhone în următoarele 12 luni. Procentajul de anul trecut era de 21%. În 2015, era de 17%,

O situație similară se găsește și în China. Aceasta este una dintre cele mai mari piețe ale telefoanelor produse de Apple. Aici, 23% dintre cei intervievați au de gând să-și ia un iPhone nou în următoarele 12 luni. Scăderea este semnificativă, de 6% față de anul trecut.

Timothy Arcuri, analist la UBS, spune că investitorii au ajuns la un consens cu privire la cifrele Apple; se estimează o scădere cu 2% a numărului de produse vândute și o creștere a veniturilor cu 1%.

Datele oferite de către UBS sunt similare cu cele publicate recent de Mixpanel, transmite Playtech.ro. Aceștia arătau că rata de adoptare a noilor telefoane este considerabil mai mică decât a modelelor predecesoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: