image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase, audiat în dosarul uzurpării puterii în stat: Ancheta e tergiversată; Am cerut ridicarea imunității lui Plahotniuc

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a oferit declarații procurorilor în cadrul dosarului privind uzurparea puterii în stat.

„Am observat pe pacursul zilei de ieri când am fost audiat la PG în cazul denunțul personal cu privire la demararea anchetei privind uzurparea puterii în stat că se încearcă o mușamalizare a acestui caz, se încearcă o obstrucționare a justiției din partea actualului procuror general interimar, se încearcă tergiversarea acestei anchete până când Parlamentul va pleca în vacanță”, a declarat viceprim-ministrul.

Andrei Năstase a cerut ridicarea imunității de deputat a fostului șef al PD, Vladimir Plahotniuc, a lui Ilan Șor, precum și a altor deputați se fac vinovați de uzurparea puterii în stat în perioada 8-14 iunie.

În context, ministrul de Interne s-a referit la candidatul potrivit pentru șefia Procuraturii Generale.

„PG este o instituție fundamentală în ceea ce ține de reclădirea statului de drept. Ar trebuie să fie condusă de un procuror general integru, profesionist, care a dat dovadă pe parcursul activității sale de moralitate, de respect față de legile și libertățile omului. Sper că în procesul de desemnare mai întâi a unui procuror general interimar și apoi a unui procuror general se va ține de cont de aceste calități și de acum încolo nu vom mai avea în fruntea PG tot felul de „regi” ai spa-ului, oameni certați cu legea, oameni certați cu legea, care servesc unui regim politic”, a accentuat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: