image
Sursa foto: life.ru

Șor nu va fi tras la răspundere pentru amenințarea jurnaliștilor și oponenților politici

Primarul de Orhei, Ilan Șor, nu va fi tras la răspundere pentru amenințarea jurnaliștilor și a oponenților politici. „Faptele comise de acesta nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune”, spun reprezentanții Procuraturii Generale. În acest sens, avocatul poporului, Mihail Cotorobai, i-a solicitat președintelui Parlamentului, Andrian Candu, adoptarea pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată.

În secvența video postată pe 20 iulie, în ziua unei acțiuni de protest, organizatorul acesteia Ilan Șor a declarat că odată cu venirea sa la putere, va aplica în raport cu jurnaliștii incomozi o eventuală lege a lustrației. La fel el a amenințat și oponenții politici.

Pe trei septembrie, Procuratura Generală a emis un răspuns în legătură cu declarațiile făcute de Șor, în care se arată că „primarul de Orhei nu poate fi tras la răspundere, deoarece în amenințările sale nu există fapta infracțiunii”. În acest sens, angajații oficiului Avocatului Poporului s-au adresat președintelui Parlamentului Andrian Candu cu solicitarea examinării pachetului de legi cu privire la crimele bazate pe ură și prejudecată, care a fost votat în 2016 în prima lectură.

Amintim că anterior și organizațiile neguvernamentale de media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu afirmațiile cu caracter amenințător la adresa jurnaliștilor, făcute de către Șor și au declarat că acestea sunt niște încercări de a impune cenzura în mass-media. Nu este pentru oară când Ilan Șor se dezlănțuie în declarații. La mijlocul lunii octombrie, primarul de Orhei a jignit și amenințat angajații postului nostru de televiziune. Asta după ce, la emisiunea „Jurnalul săptămânii”, am difuzat o nouă investigaţie în cadrul campaniei „Unde-i miliardul?”. Conducerea Jurnal TV a sesizeazat Procuratura Generală și alte instituții de drept să ia măsurile ce se impun în acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: