image
Sursa foto: Privesc.eu

În timp ce PD poartă opoziția în instanțe pentru un simplu îndemn la vot, Plahotniuc anunță noi pomeni electorale din buget

Noi majorări de plăți sociale anunțate de la tribuna PD în pragul campaniei electorale. În timp ce opoziția este hărțuită prin instanțe pentru un simplu îndemn la vot, partidul de la guvernare își face campanie electorală din banii publici.

Tradițional, „veștile bune” au fost anunțate de șeful PD Vladimir Plahotniuc, care însă nu a precizat de câți bani este nevoie. A spus însă că proiectele vor putea fi votate doar după alegerile parlamentare.

„Ajutor” de Paști de 600 de lei, dublarea compensațiilor pentru plata căldurii în sezonul rece de la 350 la 700 de lei, mărirea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6300 de lei la 10 mii de lei și o alocație lunară de 200 de lei pentru fiecare copil - toate acestea au fost anunțate de Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă după ședința săptămânală a partidului.

„Deși ne aflăm într-o perioadă pre-electorală, vom lucra la capacitatea maximă pentru că cetățenii așteaptă rezultate de la noi. Probabil la începutul lunii februarie le vom vota în prima lectură, iar imediat după alegeri - în lectură finală”, a spus Plahotniuc.

Pentru că Plahotniuc nu discută cu presa după ce face declarații, a fost nevoit să vină cu explicații finul său Andrian Candu. Acesta a fost întrebat de jurnaliști de ce PD vine cu promisiuni înainte de alegeri.

„Acestea nu sunt promisiuni, dar sunt îndeplinirea programului de guvernare și a promisiunilor făcute de PD. Acestea nu sunt cadouri electorale”, a spus Candu.

„Suntem siguri ca aceste proiecte vor fi continuate de viitorul Parlament, unde cu siguranță PD va avea un rol decisiv”, a adăugat acesta.

Amintim că, recent, PD a depus o contestație împotriva blocului ACUM Platforma DA și PAS denunțând o postare pe facebook în care liderul DA, Andrei Năstase, îndeamnă oamenii să participe la alegerile din 24 februarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: