image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase, despre barierele auto din cartierele de lux, inclusiv cel al lui Plahotniuc: „Ceban, unde v-a fost curajul?”

Străzile publice din Chișinău au fost acaparate prin instalarea abuzivă a barierelor auto în cartierele de elită, iar fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, condusă de Ion Ceban, nu a făcut nimic pentru a opri aceste ilegalități.

Sunt declarațiile lui Andrei Năstase, candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, care a organizat astăzi o conferință de presă chiar în cartierul șefului PD, Vladimir Plahotniuc, acolo unde sunt instalate mai multe bariere auto.

„Domnule Ivan Ceban, unde v-a fost curajul în aceste cazuri ieșite din comun? Sau nu ați avut dezlegare de la stăpân? Sau cum spune un vechi proverb latin, „corb la corb nu scoate ochii”, s-a adresat Andrei Năstase contracandidatului său la Primăria capitalei.

Potrivit președintelui Platformei DA, în prezent în capitală există peste 25 de bariere auto instalate ilegal în cartierele de elită.

„Dezmățul barierelor auto instalate în cartierele de elită din capitală nu este un fenomen nou. Încă în 2010 a fost sensibilizată opinia publică prin investigații de presă prin care boierii Moldovei sărăcite limitează accesul pe unele străzi din municipiu prin instalarea barierelor, iar acum, mai nou, și a stâlpilor retractabili. După sensibilizarea opiniei publice din 2010, bariera de pe strada Bulgară unde locuiește coordonatorul tuturor relelor, Plahotniuc, a fost demontată pentru o jumătate de an, iar apoi reinstalată”, a declarat Andrei Năstase.

Asemenea instalații se regăsesc și pe alte artere, cum ar fi Bariera de pe str. Ciocârliei (reședința familiei Voronin), str. Valentin Guțu din capitală, lângă casa fostului șef al CNI, Anatol Donciu, în preagma castelului lui Iurie Luncașu, tovarășul de afaceri al lui Plahotniuc, acolo unde, în această iarnă, un paznic de-al său a atacat cu lopata reporterii Jurnal TV.

„După ce au furat țara, hoții au nevoie de liniște, iar cei jefuiți nu au voie nici măcar să meargă liniștit pe drumurile și spațiile publice. În spatele meu se află cartierul general al oligarhiei. Priviți cu atenție câte bariere au instalat? Ai impresia că suntem în stare de asediu sau în fața celor 24 de vămi cerești. Oamenii care sunt nevoiți să treacă pe aici știu foarte bine cine stă la capătul drumului și cât trebuie să plătească pentru libertatea lor”, a adăugat candidatul proeuropean la primăria capitalei.

În context, Andrei Năstase a acuzat fracțiunea PSRM din CMC, condusă de Ivan Ceban, că nu a făcut nimic pentru a stopa instalarea ilegală a barierelor auto în cartierele de lux.

„Dar cel mai important la ce doresc să vă atrag atenția prezentându-vă aceste ilegalități este tăcerea membrilor fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, condusă de Ivan Ceban. Da, e vorba de acea gălăgioasă fracțiune care-și rupea cămașa în bucăți, dar și gardurile la toate construcțiile din capitală! În acest caz revoltător, însă, au tăcut ca mielușeii, iar curajul l-au folosit pentru a obține apartamente și alte bunuri de la dezvoltatori prin practicarea raketului socialist. Nu o spun doar eu, ci și cele mai apropiate personaje din anturajul lui Dodon”, a spus Năstase.

Candidatul comun al forțelor proeuropene afirmă că în calitate de primar al mun. Chișinău va pune capăt acestui fenomen, astfel ca locuitorii capitalei să se poată deplasa liber în orașul lor.

„Protecția trebuie să fie asigurată pentru oamenii cinstiți, care zi de zi își câștigă traiul în mod onest. În schimb, cei fac reprezentanții puterii? Se baricadează de oameni, în loc să-i apere, se ascund, în loc să discute problemele acestora, își fac, ca niște lași, baricade față de propriii cetățeni. Lucrurile mari încep de la libertatea noastră, libertatea de a Vorbi și a avea acces la libertate,”, a conchis Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: