image
Sursa foto: jurnal.md

Gas Natural Fenosa în Moldova a devenit Premier Energy

Cele două întreprinderi energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie și Red Union Union Fenosa și-au schimbat denumirile și imaginea cu noile mărci, „Premier Energy” și „Premier Energy Distribution”.

Noile denumiri coincid cu cea a altor companii din sectorul gazier și energetic din România, care sunt controlate de holdingul EMMA Capital din Cehia și milionarul ceh Jiri Smejc, acționarul majoritar al Gas Natural Fenosa.

„Este obligația noastră să ne aliniem și să ne adaptăm noilor cerințe, respectând experiența internațională și locală acumulată în ultimii 20 de ani. Cu „Premier Energy” vom continua să fim o marcă internațională și ne vom asuma angajamente noi pentru a fi mai aproape de clienții noștri, atunci și acolo unde au nevoie, și pentru a le oferi soluții simple, accesibile și respectuoase cu mediul înconjurător”, afirmă Jose Luis Gomez Pascual, country manager Premier Energy în Moldova.

Miliardarul ceh Jiri Šmejc este beneficiarul final al achiziției întreprinderilor Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie de la grupul energetic spaniol Naturgy. Potrivit contractului semnat între Naturgy și Duet Private Equity, valoarea tranzacției se ridică la 141 de milioane de euro, inclusiv dividende de închidere.

Compania este cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova. Întreprinderea deservește peste 900 de mii de consumatori în centrul și sudul țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: