image
Sursa foto: ipn.md

O grădiniță din capitală, modernizată cu sprijinul financiar al Japoniei

Grădinița „Spicușor” din municipiul Chișinău a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei, prin intermediul programului „Kusanone”. Grantul în mărime de 89,7 mii de dolari a fost utilizat pentru schimbarea pavajului în curte și pe căile de acces spre spațiile de joc și pentru renovarea zonei orb din jurul clădirii grădiniței, transmite IPN.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a menționat că începutul primăverii este o perioadă plină de speranțe. Diplomatul a remarcat că „există mai multe motive pentru a fi optimiști în ceea ce privește perspectivele Moldovei”.

„Odată cu Uniunea Europeană, Moldova își va putea valorifica la maxim potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum”, a adăugat ambasadorul.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6,9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: