image
Sursa foto: novostipmr.com

Tiraspolul anunță că Rusia ar putea începe eliberarea pașapoartelor transnistrene

Autoritățile de la Tiraspol anunță că în Rusia ar putea fi eliberate pașapoartele transnistrene și că deja se lucrează asupra elaborării unui mecanism pentru ca acest lucru să se întâmple.

Într-un interviu pentru presa transnistreană, așa-zisul ministru de externe al regiunii separatise, Vitalii Ignatiev, a declarat că se „lucrează la mecanisme pentru a asigura posibilitatea obținerii de documente transnistrene pe teritoriul Federației Ruse.

„Lucrăm la asta. În întreaga lume, instituțiile diplomatice îndeplinesc și funcții consulare. Avem o anumită oportunitate legislativă și acum lucrăm la aceste mecanisme care vor ajuta cetățenii noștri, reprezentanții diasporei transnistrene, din Moscova și din alte orașe ale Federației Ruse, să își exercite drepturile”, a spus Ignatiev.

Am solicitat reacția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu acest subiect, însă deocamdată nu a parvenit răspunsul.

Precizăm că pașapoartele transnistrene nu au nicio valoare în afara regiunii separatiste și nu sunt recunoscute de niciun stat din lume.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: