image
Sursa foto: Descoperă.ro

Aplicaţia care determină timpul în care dispare alcoolul din sânge

Aplicaţia Zero la Mie, cu ajutorul căreia utilizatorii pot afla, cu estimare, cât durează până vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge, a fost relansată. Aceasta este rezultatul parteneriatului dintre Ursus Breweries, Poliţia Română şi Clever Taxi.

Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legală de 0‰ alcool în sânge este nevoie de cinci paşi. Trebuie introduse în secţiunea bio mai mulţi parametri precum gen, înălţime, greutate, cantitate şi tip de alcool consumat, dar şi timpul de consum.

Astfel, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea normal. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicaţie, scrie Descoperă.ro.

Spre exemplu, un bărbat cu o înălţime de 180 cm şi o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml în două ore, trebuie să aştepte minim două ore şi 40 minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge.

Rezultatul este însă doar o recomandare, întrucât capacitatea de eliminare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte, dincolo de parametrii enumeraţi mai sus.

Totuşi, noua versiune a aplicaţiei vine cu îmbunătăţiri, încorporând şi „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii îşi pot testa controlul şi reflexele.

Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicaţie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă mergi drept ai trecut testul! Dacă acest lucru nu se întâmplă, pe ecranul telefonului este afişat un mesaj de atenţionare şi responsabilizare, iar utilizatorului i se recomandă contactarea unui prieten sau comandarea unui taxi.

Un alt element nou este parteneriatul Clever Taxi. Cei care folosesc Zero la Mie au astfel acces direct din aplicaţie la servicii de transport în peste 20 de oraşe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: