image
Sursa foto: facebook/Silvia Radu

Silvia Radu și Nicolae Ciubuc vor depune astăzi jurământul de învestire în funcția de miniștri

Miniştrii desemnaţi, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc, vor depune astăzi jurământul de învestire. Ceremonia de semnare a decretelor va avea loc la Reședința de Stat, la ora 16:00.

Decretele urmează să fie semnate de şeful Legislativului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcţiei de preşedinte al ţării. Asta după ce magistraţii Curţii Constituţionale l-au suspendat din funcţie pe preşedintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligaţiilor stipulate de Constituţie, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru.

Conform declarației de avere pentru anul trecut, Silvia Radu are 24 de terenuri agricole, două extravilanuri și două grădini.

Silvia Radu mai deține o casă de locuit de 220 metri pătrați, două apartamente, de 138 și respectiv, 67 metri pătrați, și un spațiu comercial, de 41 metri pătrați.

Aceasta mai are trei vehicule, un Audi A8, un W Passat și un autocamion Ford Transit, precum și 100% de acțiuni din firma CIS Logistics LTD, cu adresa în Marea Britanie. Radu deține și cote părți în firmele Radu Agro SRL, Gate for Capital LTD și 80 de acțiuni în Banco Santander.

Nicolae Ciubuc a fost numit șef la AIPA în 2016, după ce din 2010 fusese șef-adjunct al instituției. Conform declarației cu privire la venituri și proprietate, deținând funcția de director adjunct al AIPA, Nicolae Ciubuc a încasat în 2015, din salariu, 111 mii de lei, iar alți 79 de mii a câștigat fiind reprezentant al statului în consiliul de administrație al SA „Franzeluța” și al Centrului pentru Standardizare și Experimentare a calității producției. Ciubuc a mai declarat o locuință de 108 m.p., un garaj, o construcție accesorie și un teren pentru construcții, toate obținute în 2014 și toate deținute prin comodat. În 2014 CNI a inițiat un control sub aspectul eventualei nedeclarări a veniturilor și proprietății de către Nicolae Ciubuc după ce presa a scris că acesta locuia într-un imobil de lux și conducea un automobil BMW, ambele bunuri fiind nedeclarate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: