image
Sursa foto: digisport.ro

Mă bat cu el când e pregătit: Omul care l-a distrus pe McGregor, provocat de un alt învingător al irlandezului

Khabib Nurmagomedov nici bine nu s-a putut bucura de victoria cu Conor McGregor, că a și primit o nouă provocare. Și nu de la oricine, ci chiar de la un alt luptător care a reușit să-l învingă pe starul irlandez, Nate Diaz.

Fiorosul american de 33 de ani a avut două bătălii epice cu McGregor, în martie și în august 2016. În prima dintre ele, l-a învins pe McGregor tot printr-o ghilotină, aceeași metodă prin care a câștigat și Nurmagomedov împotriva irlandezului.

În schimb, în cea de-a doua confruntare, McGregor s-a impus la limită, cu o decizie majoritară. De la acel moment, Nate Diaz nu a mai luptat în Octagon. După o pauză de mai bine de doi ani, Diaz era programat să-și facă revenirea în cușcă pe 3 noiembrie, la UFC 230, împotriva lui Dustin Poirier, însă meciul a fost anulat din cauza unei accidentări a lui Poirier suferită la un antrenament.

Având în vedere timpul scurt rămas până la gală, nu s-a mai găsit un luptător pentru a-l înlocui pentru Poirier. În aceste condiții, întrebat cu cine ar dori să lupte, Nate Diaz a spus: "Voi lupta cu Khabib câne este el pregătit".

O luptă între cei doi ar fi de o magnitudine imensă, atât din punct de vedere tactic, unde ambii sunt specialiști la sol, cât mai ales având în vedere că rusul vine după ce tocmai l-a învins pe McGregor, iar Nate l-a bătut tot pe irlandez în ultima sa dispută.

Dacă se va materializa, meciul ar ura să aibă loc tot la categoria ușoară, unde Khabib e campion mondial UFC.

După ce Nurmagomedov l-a învins pe McGregor, s-a iscat un scandal imens, rusul sărind gardul cuștii și lovindu-l pe unul dintre oamenii din staff-ul irlandezului. La rândul său, irlandezul a fost lovit de unul dintre apropiații lui Nurmagomedov. După acel haos creat în cușcă, Nevada State Athletic Comission a decis să-i suspende pe cei doi luptători provizoriu, începând cu data de 15 octombrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: