image
Sursa foto: Daniel Sturridge, pariuri sportive

Sturridge, acuzat de Federația Engleză că a încălcat două articole legate de pariuri sportive

Daniel Sturridge a fost acuzat de Federația Engleză de Fotbal că a încălcat două articole din regulament care fac referire la pariurile sportive. Atacantul lui Liverpool are timp să răspundă la acuzații până pe 20 noiembrie.

Chiar dacă nu se specifică dacă Sturridge a pariat sau a oferit informații legate de anumite meciuri, vârful riscă o suspendare usturătoare, de până la 18 luni.

Cele două articole pe care le-a încălcat Daniel Sturridge

Articolul E8 (1)(a) - ”un participant la joc nu are voie să parieze, direct sau indirect, sau să dea informații sau să permită și să îi ofere altcuiva un motiv de a paria orice meci din lume. De asemenea, acesta nu are voie să parieze pe transferurile de jucători sau pe angajarea unui antrenor”.

Rule E8(1)(b) - ”dacă un jucător ajută o altă persoană cu informații legate de fotbal, pe care acesta le-a obținut datorită statutului de jucător și care nu sunt publice în acel moment, jucătorul încalcă regulamentul".

În primăvara anului 2017, Joey Barton a fost supendat de Federația Engleză pentru nu mai puțin de 18 luni, după ce a recunoscut că a pariat. Acesta a fost amendat și cu 30.000 de lire sterline.

FA susţinea la acel moment că Barton ar fi pariat pe "meciuri de fotbal sau competiţii" între 26 martie 2006 şi 13 mai 2016. Acesta ar fi pariat de 1.260 de ori în ultimii 10 ani.

În 2016, Joey Barton a fost suspendat un meci de către Federaţia Scoţiană după ce a încălcat regulile privind pariurile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: