image
Sursa foto: AP

Nouă copii au fost ucişi de explozia unei mine în Afganistan; 8.000 de victime civili din ianuarie până în septembrie

Nouă copii afgani au fost ucişi sâmbătă când o mină a explodat în timp ce se duceau la şcoală, a anunţat Poliţia, acestea fiind ultimele victime dintr-un lung şir de civili care şi-au pierdut viaţa în război, conform Reuters, citat de News.ro

Explozia a avut loc în nordul privinciei Takhar. Sâmbăta e zi de şcoală în Afganistan.

"Această zonă se află sub controlul talibanilor şi de atunci forţele de securitate au lansat atacuri pentru a-i alunga. Talibanii au pus mine anti-personal", a spus pentru Reuters Khalil Asir, un purtător de cuvânt al Poliţiei locale.

"Din nefericire, astăzi, una dintre aceste mine a explodat şi a ucis nouă copii de şcoală primară", a spus el.

Copiii, cu vârste între 9 şi 12 ani, inclusiv patru din "familie de talibani", a precizat Asir.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, care susţin că luptă pentru alungarea trupelor străine şi să înlăture de la putere guvernul sprijinit de Statele Unite, nu a făcut niciun comentariu.

Numărul de civili ucişi a ajuns la un nivel record în acest an, în ciuda discuţiilor dintre Statele Unite şi insurgenţii talibani de a ajunge la încetarea conflictului.

Au fost răniţi sau uciţi 4.313 de civili între lunile iulie şi septembrie, o creştere de 42 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform misiunii ONU în Afganistan.

Este vorba despre 1.000 de morţi, cea mai sângeroasă perioadă de când ONU a început să adune date din Afganistan, în 2009.

În primele nouă luni ale anului, în total au fost 8.000 de victime civili.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: