image
Sursa foto: bnr.nl

Brexit: Cancelarul Austriei confirmă organizarea unui summit special în noiembrie

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a confirmat joi că în noiembrie va fi organizat un summit special pentru încheierea negocierilor spinoase de "divorţ" dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, transmite AFP.

"S-a ajuns la un acord, va avea loc un summit special în noiembrie şi şefii de stat şi de guvern vor susţine acest lucru", a declarat Kurz, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială prin rotaţie a UE.

Preşedintele Consiliului european Donald Tusk a indicat miercuri seara că va propune organizarea unui astfel de summit la jumătatea lunii noiembrie, notează Agerpres.

"Cred că ştiţi că abordările sunt încă foarte diferite", a mai spus joi Kurz în faţa presei la sosirea sa la a doua zi a summitului liderilor UE de la Salzburg, a cărei agendă este dominată de Brexit.

"Dar dincolo de discuţiile mediatice asupra acestui subiect, dincolo de luările de poziţie publice dure din media, am impresia că amândouă părţile sunt conştiente că nu se poate găsi o soluţie decât dacă fiecare face un pas una spre cealaltă", a menţionat cancelarul austriac.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: