image
Sursa foto: Profimedia

De 8 martie, Zelenski le-a mulțumit femeilor din Ucraina pentru ajutor și sacrificiu

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a mulţumit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, ucrainencelor pentru ajutorul şi sacrificiul lor în faţa războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, informează Reuters și Agerpres.

„Mi se pare că este important să mulţumesc astăzi. Să le mulţumesc tuturor femeilor care muncesc, predau, învaţă, salvează, vindecă, luptă - luptă pentru Ucraina", a spus Zelenski într-un mesaj video.

În această zi, a spus Zelenski, el vrea să amintească de toate femeile „care şi-au dat vieţile pentru ţara noastră".

În Ucraina, Ziua Internaţională a Femeii nu este zi liberă din cauza legii marţiale impuse în contextul războiului.

Chiar şi aşa, florarii din Kiev au vândut lalele trecătorilor.

În Parlamentul Ucrainei se discută despre redenumirea Zilei Internaţionale a Femeii în Ziua Internaţională pentru Apărarea Drepturilor Femeii, pentru a conferi mai multă importanţă aspectului politic al sărbătorii.

Câţiva membri ai Parlamentului ucrainean, majoritatea tineri, au propus de asemenea abolirea acestei sărbători din cauza conexiunii acesteia cu fosta Uniune Sovietică.

Chiar dacă există discuţii în mod regulat cu privire la abolirea acestei sărbători, un recent sondaj de opinie arată că aproape 62% dintre ucraineni susţin menţinerea ei. Mai mult de 2,1 milioane de persoane au luat parte la acest sondaj, care a fost realizat prin intermediul unei aplicaţii guvernamentale de smartphone.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: