image
Sursa foto: Profimedia

Pilotul-dezertor rus ucis în Spania luna trecută a fost împușcat de cinci ori la 150 de metri de o secție de poliție

Maxim Kuzminov, pilotul rus de elicopter care a dezertat în august 2023 cu tot cu elicopterul Mi-8, iar apoi s-a mutat în Spania, a murit în februarie după ce a împușcat de cinci ori în timp ce se afla la mai puțin de 150 de metri de o secție de poliție, scrie Wall Street Journal.

Kuzminov a fost ucis în februarie 2024 în micul oraș spaniol Villajoyosa, unde trăia sub o identitate falsă.

WSJ a vorbit cu vecinii lui Maxim Kuzminov, martorii asasinatului și autoritățile spaniole, reușind să afle noi detalii despre fuga bărbatului din războiul din Ucraina și moartea sa din 13 februarie, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate, trupul lui Kuzminov a fost găsită la mai puțin de 150 de metri de o secție de poliție, iar autoritățile ar fi putut răspunde în câteva minute. Cu toate acestea, până atunci Kuzminov era probabil deja mort, a declarat un martor.

„Când am sunat la numărul de urgență, știam deja că bărbatul era mort", a declarat administratorul clădirii unde locuia Kuzminov pentru Wall Street Journal.

Medicii au descoperit ulterior că Maxim Kuzminov a fost împușcat de cinci ori cu un pistol de calibru mic, dintre care o dată în inimă, dezvăluind precizia atacatorului pilotului rus.

Poliția spaniolă n-a identificat până acum un suspect, însă un oficial implicat în investigație a declarat pentru WSJ că anchetatorii cred că Kremlinul a fost implicat în crimă. Soarta lui Kuzminov a fost considerată ca făcând parte din șirul de morți misterioase care au ridicat suspiciuni asupra eforturilor Kremlinului de a elimina criticii lui Vladimir Putin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: