image
Sursa foto: ABC News

Alunecare de teren în Pakistan: Cel puțin doi morți și zeci de camioane îngropate

O alunecare de teren s-a produs în timpul unei furtuni cu descărcări electrice pe principalul drum ce străbate trecătoarea Khyber din nord-vestul Pakistanului. Peste 20 de camioane au fost îngropate sub grămezi de pietre, iar cel puţin două persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte câteva zeci ar putea fi prinse sub mormane de pietre, au precizat autorităţile locale, citate de Reuters.

„20 până la 25 de containere sunt îngropate sub dărâmături'', a declarat Abdul Nasir Khan, comisar adjunct al districtului Khyber. „Distrugerile sunt destul de extinse, iar operaţiunea noastră de salvare continuă prin folosirea utilajelor grele”, a adăugat el.

Oficialul pakistanez a afirmat că doi cetăţeni afgani au murit, iar autorităţile locale încearcă să le recupereze trupurile. Alte trei persoane au fost transportate la spital, iar numărul victimelor ar putea creşte, a adăugat el.

Alunecarea de teren s-a produs la primele ore ale zilei de marţi, pe tronsonul rutier care leagă Pakistanul de Afganistan, stat care nu are ieşire la mare, o rută majoră de tranzit între ţările din sudul și centrul Asiei.

APAP

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: