image
Sursa foto: Getty Images

Avertisment pentru FC Barcelona: Jurgen Klopp are un bilanţ incredibil la Liverpool, în dublele eliminatorii din Europa

FC Barcelona şi Liverpool vor fi adversare în capul de afiş al semifinalelor din UEFA Champions League, o confruntare pe care mulţi o consideră adevărata finală a competiţiei. Catalanii au motive să fie îngrijoraţi, pentru că Jurgen Klopp are un bilanţ incredibil în dublele eliminatorii din Europa, ca tehnician al "cormoranilor".

Astfel, antrenorul german nu a fost niciodată eliminat din Europa, de când pregăteşte formaţia de pe Anfield. A disputat 10 duble eliminatorii şi le-a câştigat pe toate, iar în cele 20 de partide a suferit doar două înfrângeri.

Augsburg, Manchester United, Borussia Dortmund şi Villarreal, în Europa League, Hoffenheim, FC Porto, de două ori, Manchester City, AS Roma şi Bayern Munchen, toate în Liga Campionilor, sunt victimele lui Klopp ca antrenor al lui Liverpool.

"Cormoranii" au jucat finala în Europa League, sezonul 2015/16, şi în Champions League, în stagiunea trecută, dar au pierdut de fiecare dată în faţa unor reprezentante ale Spaniei, Sevilla, respectiv Real Madrid.

Dublele eliminatorii jucate de Liverpool cu Jurgen Klopp pe bancă

Europa League, 2015/16

vs. Augsburg (0-0, 1-0)

vs. Manchester United (2-0, 1-1)

vs. Borussia Dortmund (1-1, 4-3)

vs. Villarreal (0-1, 3-0)

Champions League, 2017/18

vs. Hoffenheim (2-1, 4-2), play-off

vs. FC Porto (5-0, 0-0)

vs. Manchester City (3-0, 2-1)

vs. AS Roma (5-2, 2-4)

Champions League, 2018/19

vs. Bayern Munchen (0-0, 3-1)

vs. FC Porto (2-0, 4-1).

Barcelona nu a eliminat-o niciodată pe Liverpool

Nu doar Klopp este un argument în favoarea englezilor, ci şi tradiţia. Liverpool şi Barcelona s-au întâlnit de trei ori în duble eliminatorii, în cupele europene, iar catalanii au fost eliminaţi de fiecare dată. Cel mai recent, în sezonul 2006/07 din UEFA Champions League. Formaţia blaugrana era deţinătoarea trofeului, dar "cormoranii" s-au calificat în sferturi, după ce au câştigat cu 2-1 pe Camp Nou şi au pierdut acasă (0-1).

sursa: digisport.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: