image
Sursa foto: zf.ro

Dosarul de înaltă trădare deschis de DIICOT împotriva premierului român Viorica Dăncilă a fost clasat

Procurorii DIICOT au clasat dosarul de înaltă trădare, divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională şi de uzurpare a funcţiei, deschis în urma plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului român Viorica Dăncilă.

DIICOT a transmis, vineri, că dosarul deschis în urma sesizării formulate de Ludovic Orban împotriva premierului României a fost clasat întrucât faptele nu există.

„Prin ordonanţa din data de 27 septembrie 2018 procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus clasarea cauzei penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înaltă trădare, prev. si ped. de art.398 C.p. rap. la art.394 lit.b C.p., de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională prev. şi ped de art.407 al.1 C.p., de uzurpare a funcţiei, prev. si ped. de art.300 C.p., de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. si ped. de art.304 C.p. şi de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. si ped. de art.8 al.1 lit.b din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, întrucât faptele nu există", a precizat DIICOT.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului român Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul PNL a acuzat-o pe Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie News.ro.

Ludovic Orban a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui român Klaus Iohannis informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: