image
Sursa foto: Getty Images

Guardiola, acuzat de rasism și sabotaj de o legendă a lui City

Acuzații incredibile aduse la adresa lui Pep Guardiola. "Nu-i plac jucătorii africani. Poate că noi, africanii, nu suntem tratați ca și restul jucătorilor", sunt cuvintele lui Yaya Toure, spuse pentru publicația France Football.

Mijlocașul de 35 de ani, care și-a încheiat cele 8 sezoane la City în urmă cu câteva zile, nu l-a menajat deloc pe Guardiola, cu care a lucrat în total 10 ani.

"A fost nemilos cu mine. Credeți că s-ar fi întâmplat la fel dacă era vorba de Iniesta? Mi-am pus întrebări dacă nu cumva era din cauza culorii mele. Nu sunt singurul. Și alți jucători ai Barcelonei se întreabă același lucru", a spus ivorianul.

În prima parte a sezonului 2008-2009, pe când antrena Barcelona, Guardiola l-a preferat mai mult pe Busquets ca închizător, în dauna lui Yaya Toure. În acea stagiune, prima a sa în calitate de antrenor al catalanilor, Guardiola a câștigat titlul, Cupa Spaniei și Champions League.

Mijlocașul defensiv susține că antrenorul spaniol l-a sabotat în ultimul său sezon la City. În interviul pentru sursa citată, Toure a spus că "vrea să pună punct mitului Pep Guardiola".

"E prea mic. Nu va admite niciodată că nu îi plac jucătorii africani. Dar în ziua în care voi vedea cinci ca mine în primul 11, promit că o să-i trimit un tort", a încheiat jucătorul din Coasta de Fildeș, care a câștigat șapte trofee în trei ani la Barcelona și alte șapte în cei 8 ani la City.

Yaya Toure a ajuns la City în iulie 2010, de la Barcelona, pentru 27,4 milioane de euro. În cele 8 sezoane, a adunat 316 meciuri oficiale și 79 de goluri pentru echipa de pe Emirates.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: